Home

Easyflow en Hatha yoga in combinatie met stilte, ontspanning en meditatie in houdingen(asanas)


Hartelijk welkom op mijn website voor Yoga,stilte beleving en persoonlijk inzicht.

Met een korte inleiding wil ik u uitleggen hoe mijn lessen worden gebracht.

Tegenwoordig ervaren steeds meer mensen klachten mbt onrustige en onbehagelijke gevoelens wat voor een groot deel ontstaat door een steeds maar toenemend jachtig bestaan door druk en verwachtingen van mensen en omgeving. De lat leggen we onbewust steeds hoger. Hierdoor kunnen langzaam klachten ontstaan die we in eerste instantie niet aan onze reactie daarop en bij behorend gedrag en houding linken. Onder meer rugklachten, pijn en beklemmend gevoel op de borst, ademhalingsklachten(hoog ademen)  angstig zijn, zijn enkele voorbeelden. We ervaren een permanent opgejaagd gevoel van ongezonde stress, zitten vaak te piekeren en zijn verwijderd van ons gevoel.  We grijpen door onbegrip vaak naar de bekende ontspanningsmiddelen die tijdelijk werken en vaak een negatieve bijwerking hebben. We belanden zo in een vicieuze cirkel en raken verder verwijderd van ons "zelf".

Het gaan beoefenen van Hatha /Yin Yoga met de combinatie meditatie kan ons helpen  meer en meer helderheid te verkrijgen in de geest, en meer stil te staan bij het nu-moment(present)om gehaastheid een halt toe te roepen.. Hierdoor ga je je zelf weer langzaam terugvinden (wat stapsgewijs gaat) en krijg je weer meer inzicht in je gedrag en handelen. Deze zoektocht is voor een ieder anders, immers we dragen allemaal individuele bagage.

Mochten deze herkenningspunten niet van toepassing zijn en je gewoon nieuwsgierig bent naar de Yoga dan is dat natuurlijk ook interessant en inspirerend. De spirituele aspecten, behorend bij de yoga, kan je langzaam onderzoeken en geven je meer voldoening op je pad. Deze keuze is ook prima.

Dit kan je verwachten.
We beginnen met het beoefenen van verschillende bewegingen en houdingen die met aandacht worden uitgevoerd. Zo komen lichaam en geest meer in balans en ervaart men meer stilte en rust. Er vindt bewustwording van spanningen(lichaam en geest) in het lichaam plaats waardoor je ze na verloop van tijd beter gaat begrijpen en herkennen waardoor het makkelijker wordt ze los te laten en een plek kunt geven. Zo kunnen energie en adem weer langzaam vrijer stromen en ervaar je stapsgewijs meer helderheid in de geest en ruimte in je lichaam. Je voelt je als het ware meer in je lichaam thuis en ervaart het huidige moment beter. Tot slot,... we vinden ons geluk niet buiten ons,.... dat is toch vaak een kortstondige, plezierige ervaring,.......alleen aandacht naar binnen gericht zal stilte, rust en inzicht laten ontstaan en  meer het diepe besef brengen tevreden te zijn met wat je hebt.

Graag ontmoet ik je op een van mijn lesdagen.
(proefles 12 ,bij volgen 10 lessen wordt proefles in mindering gebracht)

Namens Thijs van YMCG
 

 


Deze website is bijgewerkt op 19-05-2024


Bel gerust:
06-19474690
77014 bezoekers (150156 hits) sinds 11-2-2013