Home

Ontspanning ervaren door Yin en Hatha yoga in combinatie met stilte en meditatie.


Hartelijk welkom op mijn website. Met een korte inleiding krijgt u een beeld over hoe mijn les wordt gegeven en de filosofie daar achter.Tegenwoordig hebben steeds meer mensen klachten mbt onrustige en onbehagelijke gevoelens wat voor een groot deel ontstaat door een steeds maar toenemend jachtig bestaan door druk en verwachtingen van mensen en omgeving. De lat leggen we onbewust steeds hoger. Hierdoor kunnen langzaam klachten ontstaan die we in eerste instantie niet aan ons gedrag en houding linken. Onder meer rugklachten, pijn en beklemmend gevoel op de borst, ademhalingsklachten(hoog ademen) en  angstig zijn, zijn enkele voorbeelden. We ervaren een permanent opgejaagd gevoel, zitten vaak te piekeren en zijn verwijderd van ons gevoel. Gevolg hiervan is dat we ons slecht kunnen ontspannen. We grijpen vaak naar de bekende ontspanningsmiddelen die tijdelijk werken en vaak een negatieve bijwerking hebben. We belanden zo in een vicieuze cirkel en raken verder verwijderd van ons gevoel en zelf. Het gaan beoefenen van Hatha /Yin Yoga met de combinatie meditatie kan ons helpen  meer helderheid te verkrijgen in de geest, en meer stil te staan bij het nu-moment(present). Hierdoor ga je je zelf weer langzaam terugvinden (wat stapsgewijs gaat) en krijg je meer inzicht in je gedrag en handelen. Deze zoektocht is voor een ieder anders,immers we dragen allemaal individuele bagage.

Mocht gewoon nieuwsgierig zijn geworden en yoga om die reden te willen gaan beoefenen is dat natuurlijk ook een mogelijkheid. De spirituele aspecten achter de yoga kan je onderzoeken en je meer verdiepen in de geest.

We beginnen met het beoefenen van verschillende bewegingen en houdingen die met aandacht worden uitgevoerd. Zo komen lichaam en geest meer in balans en ervaart men meer stilte en rust. Er vindt bewustwording van spanningen(lichaam en geest) in het lichaam plaats waardoor je ze beter gaat begrijpen en herkennen waardoor het makkelijker wordt ze los te laten en een plek kunt geven. Zo kunnen energie en adem weer langzaam vrijer stromen en ervaar je stapsgewijs meer helderheid in de geest en ruimte in je lichaam. Je voelt je als het ware meer in je lichaam dalen en ervaart het huidige moment beter. Tot slot,... we vinden ons geluk niet buiten ons,.... dat is toch vaak een kortstondige, plezierige ervaring,.......alleen aandacht naar binnen gericht zal stilte, rust en inzicht laten ontstaan en  meer het diepe besef brengen tevreden te zijn met wat je hebt.

Graag ontmoet ik je op een van mijn lesdagen voor een GRATIS proefles.

Namens YMCG
 

 


Deze website is bijgewerkt op 3-9-2019 

 


Bel gerust:
06-19474690
43573 bezoekers (87818 hits) sinds 11-2-2013